Vragen over aanpassen buslijn 314 in Grote Waal in Hoorn!

Gepubliceerd op 28 december 2022 om 21:28

Onze partij heeft van verontruste bewoners in de Grote Waal reacties ontvangen nu ze hebben gehoord dat er in hun wijk drie bushaltes worden opgeheven. De Vervoerregio Amsterdam heeft in samenwerking met busmaatschappij EBS een verzoek ingediend om de route van buslijn 314 te verkorten met vierhonded meter. Deze wijziging voegt de haltes Poldermolen, Verfmolen, Korenmolen samen tot één nieuwe halte op De Weel. Volgens EBS levert dit ongeveer twee minuten tijdwinst op per rit. 

Deze aanpassing en het opheffen van drie bushaltes in de Grote Waal gaan in vanaf januari 2023. Debbie Katers namens Liberaal Hoorn ziet deze wijziging als een achteruitgang van de bereikbaarheid van onze stad. Er zullen de komende jaren steeds meer mensen in onze stad komen die minder ter been zijn. Het opheffen van deze bushaltes zorgt ervoor dat juist de steeds groter wordende groep ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn nog minder makkelijk de straat op kunnen. De loopafstand naar de nieuwe halte neemt voor de helft van de reizigers toe. De inschatting is zelfs dat reizigers zo’n tien minuten langer onderweg zullen zijn om de nieuwe halte te bereiken.” 

Liberaal Hoorn stelt het college vragen over dit onderwerp. Zo wil de fractie onder meer weten: Wat was de reden voor de gemeente om in te stemmen met deze verslechtering en het opheffen van een drietal bushaltes voor de bewoners van Hoorn? Wat betekent dit voor de mobiliteit voor de ouderen en mensen die minder goed ter been zijn? Op welke wijze zijn de inwoners betrokken bij deze verandering? Welke (juridische) mogelijkheid is er nog om deze maatregel terug te draaien en wat kunnen de bewoners doen?

https://www.rodi.nl/hoorn/324029/vragen-over-aanpassen-buslijn-314-in-grote-waal-in-hoorn

art 36 opheffen bushaltes Grote Waal.pdf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.