Vernieling door vuurwerkvandalisme

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 18:00

Liberaal Hoorn is de vernielingen door vuurwerk helemaal zat. Dit soort vernielingen kunnen wij niet tolereren in onze stad.

 

 

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

 

Betreft: art 36 waar is het fatsoen nog, stop vuurwerkvandalisme

 

Hoorn, 5 december 2021

 

Geacht College,

 

Wij kregen van verontruste bewoners de melding binnen dat er op het Stan Kentonhof zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Toen onze fractie ging kijken troffen wij vernielingen aan veroorzaakt door vermoedelijk zwaar vuurwerk. Op de foto’s is duidelijk de schade te zien.

De kleding die door onze inwoners op deze locatie wordt verzameld liep daardoor grote brandschade op. En kwetsbare mensen die deze kleding goed kunnen gebruiken zijn hiervan de dupe. Dit soort acties kunnen we niet tolereren. Onze fractie wil dan ook weten of duidelijk is wie dit heeft gedaan. Wij hopen ook dat er bewoners zijn die iets hebben gezien en dit doorgeven aan de politie. Mogelijk zijn er camerabeelden die kunnen leiden tot het opsporen van deze vandalen.

Wij hebben dan ook de volgende vragen:

  1. Wat is de financiële schade over de afgelopen jaren veroorzaakt door zwaar vuurwerk?
  2. Zijn er camerabeelden beschikbaar van deze vernieling?
  3. Is er een meldpunt voor onze inwoners als zij constateren dat er zwaar vuurwerk wordt afgestoken? En zo ja waar kan men naar toe mailen/bellen?
  4. Welke afspraken zijn er gemaakt met de politie/ handhavers als bewoners bellen/mailen?
  5. Kunt u de komende week in de media/krant aandacht besteden aan dit onderwerp waarbij u benoemd de schade die jaarlijks vuurwerk veroorzaakt,  oproept te stoppen met deze vernielingen en indien de schade op deze vandalen te verhalen?

 

Namens

Chris de Meij 

Liberaal Hoorn