Persbericht: Liberaal Hoorn wil snel duidelijkheid over gebruik van marktkramen ondernemers!

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 18:00

Liberaal Hoorn heeft bij een rondgang in  het centrum geconstateerd dat er grote ongelijkheid heerst onder ondernemers die op markt- en zaterdagen hun waren proberen te verkopen aan het winkelende publiek. Nog steeds zijn niet-essentiële winkels gesloten, terwijl marktkramen met dezelfde goederen wel open zijn. Dit is aan de Hoornse winkeliers niet uit te leggen. Deze ongelijkheid tussen markt en reguliere handel uit winkelpanden zorgt voor zeer grote ontevredenheid. Ook horen en zien wij dat ondernemers het gewoon niet meer volhouden met alleen het systeem van click en collect. 

 

De tijd waar we nu in leven vraagt om een overheid die juist op innovatieve wijze kijkt naar wat er mogelijk is voor onze ondernemers. Wij willen dan ook uiterlijk 18 januari weten of het college het ondernemers mogelijk wil maken gebruik te kunnen maken van een marktkraam of dan wel ze op een andere wijze tegemoet kan komen.

Mocht deze mogelijkheid door het college niet gegeven worden zal onze fractie met een motie komen bij de eerst volgende raadsvergadering.

 

bekijk ook deze link https://www.rodi.nl/regio/hoorn/282529/liberaal-hoorn-wil-oplossing-voor-ondernemers

Persbericht Marktkramen
PDF – 87,2 KB 154 downloads