Geen woontorens in uw achtertuin, stop de hoogbouw!

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 15:00

Geen woontorens in uw achtertuin, stop de hoogbouw!

Grootheidswaanzin van de Gemeente Hoorn (beschreven in de hoogbouwvisie) bedreigt het karakter van onze historische stad. Op locaties waar nu nog scholen of kantoorlocaties zijn gevestigd heeft de gemeente grootse plannen voor gigantische flats. Dit heeft negatieve gevolgen voor uw leefomgeving. Voor de meeste politieke partijen is dit echter niet belangrijk en gaat geld boven het welzijn van u als inwoner.

 

Liberaal Hoorn is vóór woningbouw in Hoorn, vóór woningbouw passend bij de stad, passend bij de infrastructuur, passend bij de vraag en mogelijkheden van de huidige en nieuwe bewoners, passend bij de groep die deze woningen het hardst nodig heeft. Liberaal Hoorn wil voorkomen dat er op tal van plekken hoogbouw projecten gaan ontstaan van 8 of meer verdiepingen.

Daarnaast is het maken van hoogbouw erg duur. Hoe hoger een gebouw wordt, hoe hoger de kosten per vierkante meter. Het is daarmee ook niet de oplossing voor onze jongeren en starters die al moeite hebben bij het vinden van een betaalbare woning.
Wat Liberaal Hoorn betreft zal Hoorn moeten uitbreiden aan de randen van de stad. De woningnood moet gezamenlijk met de regio aangepakt worden. Het is nu nog niet te laat om de bouw van ontsierende woontorens in uw achtertuin te voorkomen. Hier maakt Liberaal Hoorn zich hard voor. Het is tijd voor verandering!


Liberaal Hoorn steunt ook de bewoners groep “Hoogbouw Hoorn NEE. Wilt u deze petitie ook steunen? Zie dan onderstaande link: https://petities.nl/petitions/meer-betaalbare-woningen-in-hoorn-maar-geen-hoogbouw?locale=nl

 

Lees meer: https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/kennispartners/bbn-adviseurs/gemeenten-stop-met-superhoogbouw.18174002.lynkx