Grofvuil gedumpt: wil de eigenaar zich melden!

Gepubliceerd op 23 januari 2022 om 18:00

Grofvuil gedumpt: wil de eigenaar zich melden!

 

Aso’s zijn het die ervoor zorgen dat op tal van plekken in de wijk de Kersenboogerd vuil wordt gedumpt. Liberaal Hoorn is er net als de bewoners helemaal klaar mee!

 

De “als ik er maar van af ben mentaliteit” neemt toe! Bewoners in de Kersenboogerd ergeren zich groen en geel aan het grofvuil wat her en der in de wijken wordt gedumpt. Op Facebook zijn tal van foto’s geplaatst waaruit te zien is hoe groot de afval berg per straat is. Het lijkt wel een wedstrijd wie de grootste vuilberg in de straat heeft.Bewoners vermoeden dat er bewust gedumpt is vanuit een busje of aanhanger. Ook als bewoners goed bedoeld hier melding van maken (www.fixi.nl) bij de gemeente worden ze doorverwezen naar het volgende loket namelijk “de HVC” terwijl men juist wil dat het wordt opgeruimd. De gemeente de wijk de Kersenboogerd gaan opknappen. De moed zakt bij vele bewoners in de schoenen als deze vuilbergen hier blijven liggen en hier niets aan wordt gedaan.

 

Wij willen van de wethouder zo snel mogelijk helderheid over:- Is de gemeente op de hoogte van deze illegale dumpactiviteiten?- Weet de gemeente wie dit veroorzaakt heeft en kunnen de kosten hierop verhaald worden?- Er wordt verwezen naar een camera achter de Vomar, is deze uitgelezen om te achterhalen wie dit heeft gedaan?- Is de gemeente bereid om op zeer korte termijn het vuil op te laten ruimen?- Wat kunnen de bewoners doen als ze zien dat er op deze wijze grofvuil wordt gedumpt?

 

Ps de foto’s zijn gemaakt door bewoners van de wijk.

 

Noordhollandsdagblad:

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220126_41696786