Dicht, dichter, dichtst!

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 22:00

Hoe dicht kun je op een bestaand appartementencomplex een nieuw pand gaan bouwen (zie onderstaande afbeelding)? Vandaag heeft onze fractie een bezoek gebracht aan de bewoners van de Stationsweg. Dit is een appartementencomplex gelijk naast het spoor. In de plannen van de gemeente die dinsdag 8 februari 2022 besproken gaan worden staat in het ontwerp bestemmingsplan stationsgebied een gebouw ingetekend wat pal naast het huidige gebouw aan de Stationsweg gerealiseerd moet gaan worden. Heb je eerst een balkon en uitzicht op de stad krijg je prompt op een paar meter afstand een gigantisch groot gebouw naast je! Wie bedenkt zoiets?

 

De bewoners zijn zeer verontwaardigd en terecht. Zij hebben absoluut geen bezwaar dat hier een gebouw gaat komen. De wijze waarop het nu is ingetekend, zo breed en pal naast het huidige gebouw heeft wat onze fractie betreft een enorme impact op het woon- en leefklimaat van de huidige bewoners.

 

Wij zullen dan ook met een amendement komen om dit te laten aanpassen en ervoor te zorgen dat de huidige bewoners worden betrokken bij de verdere invulling van de plannen.