Uitbreiding garage blijkt bureaucratisch moeras

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 10:00

Een ondernemer in onze stad wil extra parkeerplekken om zijn bedrijf beter te kunnen laten functioneren. Ruimte rondom zijn bedrijf is er genoeg en wat blijkt… de ondernemer verzandt in een bureaucratisch moeras. De gemeente werkt ogenschijnlijk niet mee, maar wordt gezien als een hinder macht.

 

Het uitgangspunt vanuit de gemeente voor onze bewoners of ondernemers moet wat Liberaal Hoorn betreft “ja tenzij” zijn. Niet denken in onmogelijkheden maar juist in kansen. De heer Verburg geeft ook aan dat op zijn aanvraag niet of nauwelijks wordt gereageerd. Het is niet de eerste keer dat inwoners en of ondernemers niet geholpen worden. Het is belangrijk dat de komende tijd de grondhouding van de gemeente weer positiever wordt. Wij hebben het college verzocht ons het complete dossier toe te sturen waaronder dus ook de complete stukken vanuit het WOB verzoek van de heer Verburg.

 

Onze fractie hoopt dat duidelijk wordt welke voorbeelden er nog meer zijn, waarbij de parkeernorm niet is gehandhaafd. We hopen dat garage Verburg, die voldoende ruimte heeft op zijn eigen terrein wordt gefaciliteerd om deze benodigde extra parkeerplekken te kunnen realiseren.