Liberaal Hoorn op bezoek bij…

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 12:00

Vrijdag 22 april ging de fractie van Liberaal Hoorn op bezoek bij o.a. het wijklab in de Kersenboogerd en brachten wij een bezoek aan WerkSaam en het Westfries Museum.

 

In het wijklab in de Kersenboogerd werden wij meegenomen in de ontwikkelingen van de wijk en werd nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is dat wij de komende jaren samen met Intermaris in de wijk gaan investeren. Vooral de buurtjes rondom het stationsgebied zijn kwetsbaar omdat hier veel mensen wonen met een laag inkomen. Wat onze fractie betreft zal dit deel van de wijk heringericht moeten worden (sloop-nieuwbouw).

 

Vervolgens gingen wij naar WerkSaam Westfriesland. Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Dit zijn mensen die geen baan hebben en zonder hulp ook moeilijk een baan vinden. Zolang werken nog een stap te ver is zorgt WerkSaam  voor inkomensondersteuning. Een prachtige organisatie die mensen kansen biedt.

 

Aan het eind van de middag kregen we ook nog uitleg over de voortgang van de verbouwing en uitbreiding van het Westfries Museum.