Het politiek vertrouwen is gewist!

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 21:00

We leven in een tijd waar het vertrouwen in de politiek steeds verder van ons af komt te staan. Ook nu is dit vertrouwen verder weg dan ooit.

 

Premier Mark Rutte (VVD) verwijderde namelijk jarenlang elke dag sms'jes van zijn telefoon, omdat hij te weinig ruimte op het apparaat zou hebben om de berichten op te slaan.

 

En waarom doet iemand dit? We willen juist als overheid zo transparant mogelijk zijn. Je gaat dan toch geen informatie achterhouden of onder het tapijt schuiven?

 

Een recent voorbeeld hoe de overheid en gemeente omgaan met het transparanter maken van “onze overheid” is dat de gemeente Zaanstad opzoek is naar zwartlakker voor afhandeling van vragen van o.a. burgers. Zwartlakkers gaan ons helpen tot het transparanter maken van de overheid???

 

Het tijdperk Rutte is nabij. Diverse oppositiepartijen reppen van ‘een patroon’ en verwijzen naar eerdere blunders als, de bonnetjes affaire, functie elders en het niet hebben van actieve herinneringen.

 

En als je nu tegen alle wetten in zelf bepaalt welke berichten je wel en niet bewaart dan helpt dit niet om het vertrouwen in de politiek te verbeteren.

 

Onze fractie heeft ook nog 2 vragen uitstaan in het kader van de Wet open Overheid. U begrijpt dat we erg benieuwd zijn naar de wijze van beantwoording.

 

Wij houden u op de hoogte !

 

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220502_90686729