Van het kastje naar de muur!

Gepubliceerd op 26 augustus 2022 om 21:08

Sinds een aantal weken heeft de rijinstructeur Marcel Rijk een elektrische auto die hij ook gebruikt voor zijn werk. Hij woont aan de Vriendschaplaan in Blokker. De auto gaat altijd mee naar huis. ‘s Ochtends om half 8 vertrekt hij om te gaan werken.  Debbie Katers namens Liberaal Hoon: “Marcel Rijk heeft bij de gemeente Hoorn een laadpaal aangevraagd, maar deze wordt geweigerd omdat het parkeerterrein bij zijn woning van Intermaris is, evenals zijn appartement. Rijk heeft vervolgens contact gezocht met Intermaris. Ook Intermaris weigert om aan zijn wens gehoor te geven, omdat zij dit niet als haar taak ziet. Een typisch geval van ‘kastje naar de muur’.”

“Intermaris kan terecht zeggen dat ze woningverhuurder zijn. Echter daar hoort het verhuren van parkeerplaatsen inclusief ‘aanhorigheden’ bij parkeerplaatsen, zoals een laadpunt, gewoon bij. Dit heeft de autoriteit woningcorporaties in 2020 nog bevestigd. Als gevolg van het ontbreken van een laadpaal parkeert Rijk zijn auto bij scholengemeenschap Oscar Romeo, maar daar staan vaak al twee auto’s aan de enige laadpaal. Dan resteert alleen nog maar om uit te wijken naar het gemeentehuis Hoorn. Dit is echter bijna een kwartier lopen van zijn woning.”

Oplossingsgericht

“Wij begrijpen dat er in Hoorn op tal van plekken laadpalen gerealiseerd worden. Dit vinden we ook een prima ontwikkeling. Ook het aantal elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Het is daarom van belang dat er in onze stad voldoende laadmogelijkheden gerealiseerd worden. Bij de keuze van de locaties wil Liberaal Hoorn dat er ook zoveel mogelijk rekening gehouden gaat worden met de vraag, parkeerdruk, zichtbaarheid en bereikbaarheid waarbij de bewoners ook betrokken moeten worden. We vinden dan ook dat er veel meer oplossend gericht gewerkt moet gaan worden. Het draait bij Ombudspolitiek om maatwerk: oplossingsgericht denken en handelen.” Liberaal Hoorn heeft het college vragen over dit onderwerp gesteld en vraagt zich onder meer af welk beleid er is bij aanvragen voor laadpalen en of er prestatieafspraken zijn gemaakt tussen de gemeente en Intermaris over het aantal te realiseren laadpalen door Intermaris. Zie ook onze vragen:

art 36 laadpaal van kastje naar de muur.docx

 

https://www.rodi.nl/hoorn/307925/liberaal-hoorn-van-het-kastje-naar-de-muur