Idiote bouwplannen Kersenboogerd

Gepubliceerd op 13 september 2022 om 19:35

Liberaal Hoorn is tegen idiote bouwplannen Kersenboogerd.

De plannen van het college liegen er niet om. Elk stukje groen in de wijk is bijna ingetekend als potentiële ruimte om extra woningen te gaan bouwen. Dit blijkt ook uit het rapport wat de gemeente heeft laten opstellen door INBO.

Het argument van het College is dat er te veel sociale huurwoningen zijn en om deze verhouding recht te trekken gaan ze op de plekken die nu nog groen zijn woningen bouwen. Dit brengt niet een oplossing voor de geconstateerde kwetsbaarheid van de buurt dichterbij.  Dit linkse College heeft bedacht dat er een shortlist moest komen van 6 locaties. Volgens het College kunnen er op deze locaties lekker veel huizen worden gebouwd. Met nog minder parkeergelegenheid ook : van 1,1 naar 0,6.

Om u een beeld te geven zijn bijgevoegde tekeningen toegevoegd. Op deze tekeningen is te zien welke gebieden er door het College als mogelijkheid aangewezen  zijn. Daarmee komen delen van het park aan de Rietzanger te verdwijnen inclusief moestuin, de groenstrook bij de Gording bij SKH Zonnelicht, het stukje park aan de Rijnweg, het basketbalveldje bij de Moerbalk inclusief deel van het Park en om het nog idioter te maken de groenstrook bij de Grutto en ja…… ook  het Cruijff Court!

Het College heeft de mond vol dat ze de wijk groener wil maken…..Wat doet dit College? Het spaarzame groen wat we nog in de wijk hebben wordt weggehaald en daar komen stenen voor terug. Dit kan en mag natuurlijk niet gebeuren. Onze jongeren hebben al zo weinig plekken waar ze kunnen voetballen en kunnen afspreken om buiten met elkaar te kunnen zijn. Juist in deze wijken hebben veel bewoners minder te besteden. Hoe wrang is het dan dat we dan de plekken waar jongeren gratis kunnen sporten en buiten kunnen zijn te ontnemen. Het idee al dat er naar deze locaties wordt gekeken is al te idioot voor woorden. Als je echt wat wil gaan doen in de wijk, zul je gebouwen moeten slopen en op die plek nieuwbouw moeten plegen. Dan zijn de bewoners meteen van slecht onderhouden woningen af en kunnen nieuwe betrekken. Dan kun je deze nieuwbouw meteen aansluiten op het aan te leggen warmtenet.

De burgers zijn verder onvoldoende in de voorbereidingen betrokken: er wordt zo geen draagvlak gecreëerd maar onvrede! De Kersenboogerd wordt zo alleen maar voller.

Liberaal Hoorn wil het voorstel van het College dan ook zo snel mogelijk naar de prullenbak verwijzen.

https://www.rodi.nl/hoorn/310374/liberaal-hoorn-is-tegen-inbreiplannen-kersenboogerd

Reactie plaatsen

Reacties

Ben
2 jaar geleden

- Uitgangspunt stedenbouwkundige structuur-
Het bestemmingsplan gaat uit van een beschermend beleid van zowel de
essentiƫle stedenbouwkundige kenmerken als de kenmerken van de be-
bouwing en de openbare ruimte zelf, met name in het oostelijk deel van het
lint van de Lageweg, maar ook in de tuinstedelijke woongebieden. Er wor-
den in het woongebied geen parken, buurtgroen en/of volkstuinen opgeofferd
om woningen te bouwen.
Om die reden, maar ook ten behoeve van de leefbaarheid, is het uitgangs-
punt dat er in principe geen verdere verdichting met woningbouw binnen de
wijk Kersenboogerd zelf wordt toegestaan.