Geen extra woningen Kersenboogerd op speelplekken en of groenstroken!

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 09:54

Bewoners van de wijk Kersenboogerd protesteerden dinsdagavond 27 september massaal bij het stadhuis in Hoorn tegen de plannen van de gemeente Hoorn voor nieuwbouw in de Kersenboogerd, waarbij belangrijke groengebieden volgens de bewoners wordt verwoest. 

Aanleiding hiervoor is het onderzoek wat het College heeft uitgevoerd naar 6 verschillende inbreilocaties  in de Kersenboogerd met als doel deze te betittelen als potentiële locaties om woningbouw te realiseren. 

Daarmee komen mogelijk delen van het park aan de Rietzanger te verdwijnen inclusief ecologische moestuin, de groenstrook bij de Gording bij SKH Zonnelicht, het stukje park aan de Rijnweg, het basketbalveldje bij de Moerbalk inclusief deel van het Park, de groenstrook bij de Grutto en ja…… ook  het Cruijff Court is onderdeel van deze zes zoekgebieden.

Liberaal Hoorn is groot voorstander van het opknappen van het centrum gebied van de Kersenboogerd. We hebben het dan vooral over het gebied rondom het treinstation. Hier staan inderdaad veel sociale huurwoningen. Onze fractie is voor sloop nieuwbouw. Het toevoegen van woningen in de Kersenboogerd op plekken die nu nog groen zijn daar zijn wij fel op tegen.

De bewoners van de Kersenboogerd zijn totaal niet zijn meegenomen in deze plannen. En dit is niet in lijn met wat dit college zegt te willen zijn namelijk een college wat juist samen wil werken met de  burger. Samen.... maar dan wel zonder inspraak van onze bewoners...dit kan en mag natuurlijk niet. Liberaal Hoorn kiest voor de "ombudspolitiek" en zal onze bewoners altijd blijven informeren over plannen van dit college!  

Foto is gemaakt door Jan Siebring Fotografie.

https://www.rodi.nl/hoorn/312259/bewoners-kersenboogerd-protesteren-bij-stadhuis-in-hoorn

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.