Bushaltes Grote Waal in Hoorn blijven!

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 22:23

Vandaag ontvingen wij het bericht dat de bushaltes in de Grote Waal blijven en niet worden opgeheven. Dit bericht staat nu ook op de site van EBS-Ov: https://www.ebs-ov.nl/waterland/actueel/nieuws.  Wij willen alle bewoners van de Grote Waal bedanken die ons, in de strijd om de haltes te behouden, hebben gesteund.

 

De haltes Poldermolen, Korenmolen en Verfmolen gaan dus gelukkig niet weg. "Ik ben hier best wel een beetje trots op zegt Debbie Kater. Ik ben nu net een jaar raadslid en als je dit dan mag realiseren voor de bewoners van Hoorn, dan ben ik daar heel blij mee. Ik ben gekozen om de belangen van onze inwoners zo goed mogelijk te dienen. Dit resultaat sterkt dat onze partij en ik op de goede weg zijn. We zijn zichtbaar en zetten ons in voor de belangen van onze inwoners en... met resultaat!

 

De afgelopen weken heb ik veel gesproken met medewerkers van de busmaatschappij. De Vervoerregio Amsterdam had namelijk in samenwerking met busmaatschappij EBS een verzoek ingediend om de route van buslijn 314 te verkorten met 400 meter. Volgens de busmaatschappij zou dit ongeveer 2 minuten tijdwinst opleveren, maar voor veel bewoners in de wijk een verslechtering.

Het college en wethouder Assendelft hadden tegen onze zin ingestemd met deze verslechtering.

 

Op basis van de gesprekken die onze fractie heeft gehouden bleek echter al snel dat niet alleen de inwoners van de Grote Waal, maar ook veel buschauffeurs niet blij waren met de aanpassingen en het verdwijnen van de bushaltes in de Grote Waal. Ze maakten zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid en de veiligheid van de reizigers die nu een langere afstand moesten afleggen tussen de haltes. Ook zouden er parkeerplekken moeten verdwijnen terwijl er al weinig parkeerplekken zijn.

Gelukkig gaat het nu allemaal niet door!

 

Bushaltes Grote Waal in Hoorn blijven | Al het nieuws uit Hoorn (rodi.nl)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kris
een jaar geleden

Geachte mevrouw katers, ik vroeg mij af, wanneer deze regeling ingaat? De bussen rijden namelijk nog steeds dezelfde (verkeerde) route en de link die in uw bericht staat, geeft de wijziging niet meer weer. Kunt u uitleggen wat er aan de hand is?
Mvg

Carla
een jaar geleden

Ze rijden nog steeds de nieuwe route. Dus wanneer het in gaat vd oude route is cker een 10 jaren plan. Ik had ook al verschillende malen naar de ebs gemaild.