Mogelijk windmolens en zonneweide locatie Hoorn 80 en Schellinkhout!

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 22:29

Eén van die zoekgebieden is het gebied tussen Hoorn 80 en Schellinkhout. Dat blijkt nu ook helder uit de beantwoording op onze vragen. 

Onze vraag was "Is het juist dat één van de zoekgebieden om windenergie dan een zonneweide te realiseren het gebied is tussen Hoorn 80 en Schellinkhout?"

Antwoord gemeente Hoorn.
Ja dat klopt, dit is vastgesteld door alle raden en provincie en waterschap bij de RES 1.0. Dit voorstel is vastgesteld in de raad van Hoorn op 6 juli 2021. (zie ook hieronder de vragen en antwoorden van de gemeente Hoorn).

Onze fractie was ook fel tegen dit voorstel en wil niks liever dan dit onderzocht wordt stopgezet. Wij zien liever dat hier een nieuwe woonwijk komt voor Hoorn met betaalbare woningen voor onze jongeren. Dit om de woningnood tegen te gaan. De plannen voor het zoekgebied voor een wind- en zonneweide tussen Schellinkhout en Hoorn 80 maken juist een dergelijke nieuwbouwlocatie onmogelijk.

Wij willen dan ook dat dit zoekgebied voor duurzame energieopwekking van tafel gaat en deze locatie behouden blijft voor nieuwbouw aan de rand van Hoorn. 

 Beantwoording artikel 36-vragen geen windmolens of zonnepark maar betaalbare woningen.pdf

Liberaal Hoorn: ‘Geen windmolens of zonnepark, maar betaalbare woningen’ | Al het nieuws uit Hoorn (rodi.nl)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.